Koffie- en theebedrijf Simon Lévelt is sinds begin dit jaar sponsor geworden van het Van Gogh Museum.
Door middel van een financiële bijdrage worden de totstandkoming van lezingen, onderzoek, workshops en interactieve presentaties in de museumcollectie ondersteund.
"Het Van Gogh Museum en Simon Lévelt vertonen veel overeenkomsten”, laat het bedrijf op zijn site weten. "Na de dood van Vincent in 1890 beheerde zijn familie de kunstwerken. In 1973 namen zijn erfgenamen het initiatief om een museum te stichten en sindsdien zijn ze nauw betrokken bij het reilen en zeilen in het museum. Simon Lévelt opende de eerste winkel in 1826. Inmiddels wordt het ambacht van koffiebrander en theehandelaar al zes generaties lang doorgegeven. Beide familiebedrijven hebben zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Passie, gedrevenheid en vakmanschap vormen de basis. Daarnaast zijn duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen verankerd in de bedrijfsdoelstellingen.”
Ook ontving het Van Gogh Museum als eerste museum het BREEAM duurzaamheidscertificaat en introduceerde Simon Lévelt in de jaren ’80 als eerste biologische koffie en thee op de Nederlandse markt.
Simon Lévelt geeft toegangskaarten weg voor de huidige tentoonstelling in het Van Gogh Museum: Van Gogh en Japan. Elke zaterdagavond - als het museum gesloten is - opent het museum haar deuren voor een speciale rondleiding. Tussen 19:00 en 21:00 uur kan men onder begeleiding van een expert genieten van al het moois dat de huidige tentoonstelling "Van Gogh en Japan” te bieden heeft. Hoewel Vincent van Gogh zelf nooit in Japan is geweest, vormde het land een grote inspiratiebron. De exotische taferelen, ongewone composities en felle kleurvlakken trokken zijn aandacht. Hij verzamelde een enorme collectie aan Japanse prenten die hij tot in detail bestudeerde en ook naschilderde om te kunnen doorgronden. In deze tentoonstelling ontdek je hoe Vincent het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand zette en maak je kennis met unieke werken die zelden in Nederland te bezichtigen zijn.