PSV heeft samen met de Brainport Eindhoven-partners een online platform opgericht om supporters een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijd: #PSVwestandtogether. Daarnaast zijn er vanuit de partners en sponsors van PSV volop initiatieven in de strijd tegen het coronavirus.
Op het platform #westandtogether wordt de komende periode extra content ter beschikking gesteld. Ter vermaak, maar zeker ook om te inspireren.
De komende tijd wil PSV er alles aan doen om het platform van informatieve, relevante en leuke content te voorzien. Hoewel het voetbal op dit moment stil ligt, kan men dagelijks op al de (online) kanalen van PSV terecht voor redactionele bijdrages, gemaakt door PSV en de Brainport-partners. De spelers, speelsters en fysieke trainers van PSV helpen bijvoorbeeld om fit te blijven. Daarnaast horen we van hen wat ze doen nu ook zij thuis moeten blijven.
Speciale momenten uit het rijke verleden van PSV zullen op een bijzondere manier aangeboden worden, wanneer het even kan ook interactief. Wekelijks wordt een gids gecommuniceerd waarin men kan zien wanneer wat wordt uitgezonden.
PSV stimuleert daarnaast alle initiatieven die ontstaan onder supporters, bedrijven en andere instanties om betrokkenheid en samenwerking te realiseren.
De Premium Brainport Partners en de partners en sponsoren van PSV strijden ieder op hun eigen manier tegen de gevolgen van het coronavirus. Hieronder een kleine opsomming:
ASML, strategisch partner van Brainport Eindhoven en PSV, heeft afgelopen dagen 70.000 mondkapjes ontvangen. De piloot die de mondkapjes vervoerde sloeg de tussenstop Leipzig over en bracht de kapjes direct naar NTS Groep in Eindhoven. Na een kwaliteitscheck verdeelt Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost de kapjes zo snel mogelijk onder de ziekenhuizen. Een dag eerder doneerde ASML al 130.000 medische cleanroom handschoenen aan de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost in de strijd tegen het Coronavirus.
ASML stelt haar wereldwijde inkoopnetwerk en technische expertise ter beschikking van de nationale en regionale crisiscentra en helpt bij de aankoop van cruciale medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Op regionaal niveau werkt het bedrijf uit Veldhoven nauw samen met Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Op nationaal niveau staat men in direct contact met het Landelijk Consortium Hulpmiddelen en ondersteunen hen op het gebied van inkoop waar mogelijk.
Swinkels Family Brewers, het moederbedrijf van Bavaria, heeft een desinfecterend middel ontwikkeld door alcohol uit het bier te halen dat bestemd was voor de horeca, maar niet meer uitgeleverd kon worden. Deze producten worden kosteloos verspreid onder ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en verzorgingshuizen. Het tankbier dat de afgelopen dagen teruggehaald is uit horecazaken zet de brouwer hier ook voor in.
“Er komen veel aanvragen binnen”, zegt een woordvoerder van Swinkels Family Brewers. “Aan de ene kant zorgelijk om te merken dat er een schaarste is ontstaan, aan de andere kant is het ook fijn om op deze manier iets te kunnen doen voor onze zorgverleners. We doen ons uiterste best om te kunnen voldoen aan de vraag. De afgelopen dagen zijn collega's druk geweest om iedereen persoonlijk na te bellen om de aantallen te inventariseren, maar bovenal om de mensen in de zorg een hart onder de riem te steken."
De brouwerij stelt daarnaast 0.0%-sample drinks kosteloos ter beschikking voor het personeel op de IC's in de ziekenhuizen in de regio, waar op dit moment hard wordt gewerkt om de crisis strijd te bieden.
Verschillende medewerkers en leidinggevenden van High Tech Campus delen online praktische tips. Hoe je beter kunt thuiswerken bijvoorbeeld, maar ook hoe je van de nood een deugd kunt maken. Daarnaast deelt HTC online tips over hoe muziek je hoofd rustig krijgt, waarom daglicht essentieel is, ook als je thuis bent en dat je gamen ook kunt gebruiken om gezond te leven.
VDL Groep is als toeleverancier betrokken bij de productie van een nieuw beademingsapparaat, zo meldt het Eindhovens Dagblad. ‘Volgens een woordvoerder van VDL is VDL ETG Precision sinds kort bezig met frees- en plaatwerk voor het apparaat. Beademingsapparatuur is van levensbelang voor behandeling van coronapatiënten. Demcon heeft als gevolg van het tekort aan beademingsapparatuur voor ziekenhuizen het initiatief genomen om met hulp van toeleveranciers een vereenvoudigde versie van het apparaat te maken. Het bedrijf bouwde tot op heden alleen de module die het hart vormt van beademingsmachines voor diverse opdrachtgevers in de wereld.’
Philips is één van de bedrijven die op dit moment alles op alles stelt om de wereld van meer beademingsapparatuur te voorzien. NPO Radio 1 interviewde topman Hans de Jong over de opgevoerde productie door Philips. “Onze focus is om zo snel mogelijk extra aantallen te maken. Beademingsapparaten zijn hele verfijnde apparaten, longen zijn tere weefsels zeker als mensen ziek zijn”, aldus De Jong. “We hebben het produceren van extra aantallen niet alleen zelf in de hand, maar zijn ook afhankelijk van over de hele wereld verspreidde toeleveranciers. We gaan onze aantallen de komende weken verdubbelen en onze toeleveranciers daarbij ondersteunen.”
Het streven van Philips is om in de komende acht weken het aantal te verdubbelen en in het derde kwartaal te verviervoudigen.