AkzoNobel en MasterPeace, een wereldwijde vredesbeweging, gaan samen 100 muren in meer dan 40 landen verven. Met dit ‘Let’s Colour Walls of Connection’-initiatief willen de partners bijdragen aan twee VN-doelstellingen inzake de Sustainable Development Goals: steden en leefgemeenschappen duurzamer maken en partnerschappen vormen om duurzamere en leefbaardere toekomst te realiseren.
Kirstin Simons van AkzoNobel is een van de keynotes op het Sponsorreport Jaarcongres. MasterPeace is een non-profit vredesbeweging die actief is in meer dan 45 landen. De beweging wil mensen wereldwijd stimuleren hun talenten in te zetten voor het bouwen van vrede.
Aart Bos, CEO MasterPeace: "Wij zien dat er om ons heen wereldwijd muren worden gebouwd. Wij streven ernaar die muren om te buigen in bruggen die mensen verbinden in plaats van verdelen. Wij geloven in de kracht van saamhorigheid. Door het transformeren van deze muren hopen wij ook de muren om te buigen die wij in onze gedachten hebben opgebouwd.”
"Ik ben er trots op dat honderden kunstenaars, buurtbewoners, MasterPeace-teams en AkzoNobel-medewerkers van Indonesië tot Brazilië bij elkaar komen om met een beetje verf en veel creativiteit ‘vrede te verven’,” aldus Annemieke Kievit, als AkzoNobels Director Public Affairs & Policy verantwoordelijk voor Human Cities-activiteiten. Vandaag werd de samenwerking officieel gelanceerd in Rotterdam, waar de eerste van de 100 Walls of Connection geschilderd wordt op het Albeda College. De school viert dat het al 25 jaar een centrum van diversiteit is. De school heeft zijn studenten en directe omgeving uitgenodigd om een muur te schilderen waarop zij hun dromen voor een gezamelijkere toekomst tonen. De kracht van kleur en samenwerking
"In 2050 woont een geschatte 70 procent van de wereldbevolking in steden, wat een enorme druk legt op stedelijke omgevingen. Tegen die achtergrond zetten wij ons in om steden en omgevingen leefbaarder en inspirerender te maken door bijvoorbeeld de kracht van kleur, van merken als Flexa,” verklaart Annemieke Kievit de samenwerking. "Wij volgen een bottom-up benadering, waarbij wij actief luisteren naar wat nodig is om impact te hebben. Dit kan alleen door samen te werken met partners als MasterPeace en mensen op lokaal niveau te betrekken.”
Eind 2016 maakten AkzoNobel en de gemeente Rotterdam bekend te gaan samenwerken om de stad leefbaarder en veerkrachtiger te maken. Via AkzoNobels Human Cities-initiatief wil de onderneming bijdragen aan de uitvoering van de Rotterdam Resilience Strategie die burgemeester Aboutaleb in mei 2016 presenteerde. Centraal daarin staat de weerbare en veerkrachtige stad. Inmiddels zijn gemeenschappelijke ruimtes van vier basisscholen in de Rotterdamse wijk Bospolder/Tussendijken door een schilderbeurt opgefrist. Eerder deze maand is een pilotproject gestart voor het hergebruik van verf. Hierbij wordt ongebruikte verf ingezameld, gerecycled en via kringloopwinkels en maatschappelijke organisaties beschikbaar gemaakt voor bijvoorbeeld gezinnen in de bijstand, buurthuizen, sportclubs of andere lokale maatschappelijke projecten.
Volg de initiatieven van AkzoNobel en MasterPeace wereldwijd via: #LetsColour, #WallsofConnection en #HumanCities.